skip to Main Content

Taxatie van een youngtimer

U bent in het bezit van een youngtimer of wilt er één aanschaffen. Veelal krijgt u dan te maken met taxatie van uw youngtimer. Dat kan te maken hebben omdat u uw yountimer ook zakelijk gaat gebruiken en een taxatiewaarde wilt hebben of nodig heeft voor bijvoorbeeld de bijtelling. Iets wat veel voorkomt omdat de bijtelling 35% over de waarde in het economische verkeer is. Youngtimers zijn zakelijk interessant.

U kunt ook een taxatie nodig hebben omdat u uw youngtimer goed verzekerd wil hebben of omdat uw verzekeringsmaatschappij daar naar vraagt. In beide gevallen is het belangrijk dat het goed wordt vastgelegd en er achteraf geen discussie ontstaat met bijvoorbeeld belastingdienst of verzekeraar.

Wat is een youngtimer?

Een youngtimer is een auto tussen de 15 en 30 jaar oud. Heden ten dage zouden daar nogal wat auto’s aan kunnen voldoen en toch zie je typische kenmerken van de auto’s die onder de liefhebbers “echte” youngtimers zijn. Dat heeft meestal te maken doordat ze veelal van een premium merk zijn of eigenschappen hebben die aan de bijzonderheid en of waarde een positieve bijdrage leveren. Dat kan oplage zijn, kilometrage, unieke staat van het voertuig, iconisch zijn, etc. Vaak zijn het auto’s die later een klassieker status zouden kunnen krijgen. Youngtimers die goed verzorgd blijven en hun unieke status behouden zullen in de toekomst niet veel aan waarde verliezen en zelfs in waarde kunnen stijgen. Een taxatie is dus belangrijk in de waardebepaling, informeer bij uw verzekeraar naar de voorwaarden en geldigheid van uw rapport. Wij kunnen u ook adviseren als u een verzekeraar zoekt die hierin gespecialiseerd is.

Voertuigtaxateur stelt haar youngtimer taxatierapporten op conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

Taxatie aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top