skip to Main Content

BPM / import taxatie

Bedrijf of particulier? Op het moment dat u een auto importeert naar Nederland bent u BPM verschuldigd. De BPM (luxebelasting) berekening voor aangifte kan volgens diverse methoden.

Het hangt van allerlei factoren af en deskundig advies kan u daarbij helpen de juiste methoden te kiezen waardoor u nooit teveel BPM betaalt. Een tegenbewijs taxatierapport kan u bijvoorbeeld veel voordeel opleveren als uw auto schade heeft of meer gebruiksschade dan normaal. Dat kunnen optische schade en/of technische gebreken zijn. De voordeligste methode is toegestaan! Of het nu forfaitaire afschrijvingstabel, de koerslijst of het BPM taxatierapport is, wij kunnen dit voor u berekenen.

Als uw auto in aanmerking komt voor een BPM schadetaxatie, de zogeheten “tegenbewijsregeling” dan wordt uw voertuig fysiek getaxeerd op uw of onze locatie en ontvangt u een complete bpm aangifte met taxatierapport. Dit taxatierapport heeft een geldigheid van één maand.

Is het voor uw voertuig aantrekkelijker om aangifte te doen volgens koerslijst of afschrijvingstabel dan wordt dit berekend en sturen wij de BPM aangifte aan u door.

Tarieven

Wil u het volledige* traject uitbesteden? Transport, naar de RDW keuring, belastingdienst, kentekenplaten etc. Voertuigtaxateur kan het allemaal voor u uit handen nemen.

Voertuigtaxateur is erkend register Taxateur en werkt met geaccepteerde en erkende systemen op het gebied van schadecalculatie, waardebepaling, expertise waardoor de taxaties geaccepteerd worden door de o.a de belastingdienst.

  • BPM aangifte volgens laagste koerslijst: €95,-
  • BPM taxatierapport / tegenbewijsregeling: €245,-
  • *Volledige traject: prijs op aanvraag

Taxatie aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top