skip to Main Content

U heeft als Leasemaatschappij, Fleetowner of Wagenparkbeheerder een (ingezet / rijdend) wagenpark of heeft dit in beheer. Meestal aan het einde van een looptijd krijgt u ermee te maken dat voertuigen worden ingeleverd. U wil dan graag weten in welke staat het voertuig is. Op de eerste plaats om met uw klant of berijder de eindafrekening op te maken. Welke schade is acceptabel en welke niet. Dit gebeurt vaak volgens een innameprotocol. Aan de hand van een voertuiginspectie wordt een voertuig geïnspecteerd en in kaart gebracht waarna u dit communiceert aan uw klant of lessee.

Als u uw proces goed hebt ingericht kunt u met hetzelfde inspectierapport ook uw opkopers benaderen en hen goede informatie verschaffen over uw aangeboden voertuigen. Op die manier werkt één inname voor 2 belangrijke doelen. Kopers zullen goede informatie weten te waarderen en dat vertaald zich in de juiste opbrengst.

Ook voor tussentijdse berijders wissels is het sterk aan te bevelen een inspectierapport op te (laten) maken. Op die manier is er duidelijk wat de staat van het voertuig is en was en welke berijder er verantwoordelijk is. Bij met name shortlease en verhuur zie je dat het meest. Ook bij vroegtijdig teruggekomen voertuigen kan een inspectie twee doelen dienen. Eén voor de afrekening naar berijder/klant en anderzijds om het voertuig te presenteren aan een potentiële nieuwe berijder/klant.

Private lease is de laatste jaren enorm toegenomen waardoor een inspectie van een privé lease auto ook heel gebruikelijk is geworden. Zowel de aanbieder als de particuliere berijder willen graag op een transparante manier vastgelegd hebben hoe de staat van het voertuig is op het moment van inleveren.

Voertuigtaxateur heeft veel ervaring op deze gebieden en levert diverse diensten. Bijvoorbeeld omdat u (tijdelijk) onderbezet bent in uw innameproces en inspectiecapaciteit wil inhuren. Voertuigtaxateur kent dit proces en kan met uw systemen werken.

Wij kunnen u van dienst zijn met inspecties op locatie van u of uw klant. Advies met betrekking tot de beschikbare tools op inspectie gebied. Wij kennen de meeste systemen en spreken uit ervaring. Inspectie is een belangrijk deel van uw remarketingproces.

Laat ons weten waarmee we u kunnen helpen!

Back To Top